NEDERLANDS

Kids Kung Fu

Kung Fu is de befaamde verdedigingskunst afkomstig uit de Shaolin tempel in China. De term Kung Fu betekent "vaardigheid" door "hard werken“. Kung Fu is niet alleen schoppen en slaan, het belangrijkste is het trainen van lichaam en geest met als doel deze twee in balans te brengen.

De lessen zijn gericht op: Zelfdiscipline, Coördinatie, Zelfvertrouwen, Teamwork en Leiderschap.

Door het beoefenen van Kung Fu neemt het zelfvertrouwen en de innerlijke rust toe; dit heeft een gunstig effect op de zelfontwikkeling. Shaolin Kung Fu is voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

De lessen in Zwaag zijn op Woensdag 13.30 tot 14.30 uur 

Edam en Volendam

Ook geven wij les via in de Gymzaal aan de Schoolstraat 7, 1137 CK in Volendam

Lesrooster:

Dinsdag 16.00 tot 17.00 uur Kids Kung Fu vanaf 6 jaar oud

De kosten zijn 22,50 euro per maand.

Tevens zijn wij verbonden met de Wereldwijde organisatie Wing Chun Against Bullying (tegen pesten) en vertegenwoordigen wij de Nederlandse afdeling, WCAB Netherlands.

 

 

Zelfvertrouwen, weerbaarheid en pesten.

Studies tonen aan dat zelfvertrouwen, pesten en weerbaarheid met elkaar verbonden zijn. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft een negatief effect op het zelfbeeld; dit heeft gevolgen voor de omgang met anderen.

Een gebrek aan sociale vaardigheden en verlegenheid zijn vaak de belangrijkste redenen voor pestgedrag. Het is opmerkelijk dat dit niet alleen de reden is dat iemand gepest wordt, maar het is ook vaak de reden dat iemand pestgedrag gaat vertonen, door het neerhalen van een ander voelt zo iemand zich vaak beter.

Door het stimuleren, uitdagen, belonen en motiveren kan je iemand een meer positieve houding en instelling geven. Een positieve houding geeft een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen daarmee en een betere bewapening een tegen pestgedrag.

De nadruk voor de kinderen ligt niet op het leren vechten met handen en voeten, ze leren niet om geweld met geweld op te lossen. Maar het is wel belangrijk dat zij zich kunnen verweren wanneer het nodig is.

MELD JE AAN

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een gratis proefles? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier.

VERSTUREN